Treceți la conținutul principal

7 fraze inspiraționale despre scris și procesul de a scrie de la autori de bestseller-uri


Am făcut o compilație cu fraze inspiraționale despre scris și procesul de a scrie „decupate” din cartea „Cum să scrii ca un autor de bestseller” a lui Tony Rossier. Îmi doresc să le am pe toate într-un singur loc pentru a nu mai răsfoi cartea de fiecare dată când simt nevoia să le recitesc. Sunt informații utile pentru toți cei care scriu sau își doresc s-o facă. 

1. „A spune că „eu scriu doar pentru mine, nu-mi pasă cine mă citește” este ca și cum ai spune „vorbesc dar pentru mine, nu-mi pasă cine mă ascultă” Poți să spui că e artă și poți să spui că este afacere, dar, fără un public, simți ca și cum te joci și arunci mingea, dar nimeni nu este acolo să o prindă”. (Harlan Coben)

2. „Nu te inserezi în ceea ce scrii. Te găsești deja acolo. Un scriitor nu știe întodeauna totul, iar scrisul este modalitatea de a afla.” (Alan Bennett)

3. „Mereu trebuie să scrii ca și cum ai vorbi cu cineva.”...Să nu scrii propoziții sofisticate sau accente ori lucruri pe care nu le-ai rosti în viața reală...Eu scriu exact cum vorbesc. Să nu scrii „am purces pe traseu”eu spun „am mers pe stradă”. „Eu nu zic „am trecut pe lângă o sfântă instituție de învățare” eu zic ”am trecut pe lângă o școală”. (Maeve Bincy)

4. „Cred că cel mai important lucru este să scrii. Sunt mulți oameni pe lumea asta care vorbesc despre cartea pe care vor să o scrie, dar niciodată nu se apucă de ea. De asemenea, să nu-ți fie frică de respingeri. Sunt mii de motive pentru care articolele și cărțile nu sunt acceptate de edituri. Nu trebuie să pui totul la suflet. (Bill Bryson)

5. „Personajul principal dintr-un roman trebuie neapărat să aibă o legătură cu autorul, autorul le dă naștere precum un copil care iese din pântecul mamei, apoi cordonul ombilical este tăiat și personajele devin indepedente. Cu cât știe mai multe despre propriul caracter, cu atât autorul se poate distanța mai mult de personajele pe care le inventează și cu atât mai mult vor putea acestea să se dezvolte” ( Graham Greene)

6. „Nu las să treacă o zi fără să scriu. Doar să țin stiloul în mână și încep să scriu nu pot gândi fără stilou. Este important să nu aștepți pentru dispoziția potrivită. Dacă aștepți, aceasta va veni din ce în ce mai rar.” (Thomas Hardy)

7.„Toate cărțile bune se aseamănă, în sensul că sunt mai adevărate decât dacă s-ar fi întâmplat evenimentele în viața reală, și, după ce ai terminat de citit, vei simți că toate aceste lucruri ți s-au întâmplat ție și apoi îți aparțin ție: toate cele bune și cele rele, extazul regretul și amărăciunea, oamenii și locurile și cum era vremea. Dacă ai ajuns la punctul în care le-ai oferit cititorilor toate astea, atunci ești un scriitor.” (Ernest Hemingway) 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Citind Dama de Pică a Cătălinei Pană - Impresii și emoții legate de acest chick lit

      Dama de pică a fost cartea care m-a însoțit în tranziția dintre ani. Am început-o în 2021 și am terminat-o în 2022.      Însăși autoarea m-a sfătuit să încep cu o lectură mai amuzantă, cu Detectivă de ocazie , ca să mă prăpădesc de râs și că a ei carte e un pic dulce-amăruie. Dar nu așa este viața? O serie de obstacole pe care învățăm să le depășim din ce în ce mai repede și mai bine datorită experienței personale?      Ioana Pop sau Johanna , așa cum ajunge să fie numită de majoritatea personajelor este o tânără care se aventurează în Austria, tărâm necunoscut pentru ea. Cu 2 lei în buzunar, metaforic vorbind și un curaj incredibil ajunge în diverse situații limită din care scapă deoarece întâlnește oameni dispuși să o ajute în momente cheie.      Observăm o evoluție clară a personajului, de la tipa tânără, fără experiență, oarecum umilă care acceptă să fie tratată sub demnitatea ei la multiplele joburi pe care le are,...

15 cărți care m-au făcut să văd lumea într-o lumină diferită

     Dacă mă întrebi care este cartea mea preferată, probabil nu voi știi ce să răspund. Am mai multe și toate au contribuit la o schimbare de dispoziție. M-au mișcat în trei feluri diferite, așa că le voi încadra în 3 categorii:      1. Cărți frumos scrise  - Sunt acelea de care îmi amintesc că m-au emoționat prin modalitatea autorului de a scrie. Chiar dacă nu am reținut povestea cu detalii, am rămas marcată de modul de a scrie al autorului, de stilul său personal.      2. Cărți care m-au făcut să caut mai multe informații despre un anumit subiect -  Știți că există persoane care vorbesc atât de frumos despre pasiunile lor încât deodată vezi orice activitate prin alți ochi? Așa sunt acești autori. Vorbesc cu atât de multă pasiune despre un subiect care le place și te trezești că brusc îți place și ție puțin. Te introduc în poveste și fac să vrei să știi mai multe.      3. Cărți care mi-au schimbat perspectiva asupra...

Haideți să vă zic despre Petale scrise povestiri cu final neașteptat

     Haideți să vă zic despre Petale scrise povestiri cu final neașteptat . După lupte seculare, am reușit să termin de citit acest volum. V-am mai zis de ce. Am multe cărți noi și cu greu reușesc să termin una pentru că încep din fiecare câte un pic. În fine, să trecem la subiect.     Acest volum de povestiri este foarte special pentru mine deoarece am și eu o povestire în el. M-am gândit că ar fi foarte interesant pentru cei care au citit Vicios să afle mai multe despre cum a început totul. În această povestire aveți ocazia să faceți cunoștință cu Beatrice și Vladi, două personaje „vicioase” care au un super plan: de a deschide un bar de lemn pe plajă. Doar că au 19, respectiv 21 de ani, n-au pic de experiență și nici finanțele necesare pentru ca acest vis să devină realitate. Au nevoie de niște ajutoare. Cum se creează legătura puternică dintre ei și prin ce obstacole trec, aflați citind Vicios - Începuturi, un titlu reprezentativ.     Și acum vr...