Treceți la conținutul principal

„Voi veți fi generația care își va crea singură joburile”

     „Voi veți fi generația care își va crea singură joburile”, spunea doamna profesoară Ana-Maria Munteanu acum câțiva ani buni. O fi așa? mă întrebam atunci în mintea mea de citez din Vicios „tăun rătăcit la malul mării”. 

     Și mai zicea ceva, că ea nu este nicidecum inovativă precum o vedem noi și că Manuel Castells a spus ce spune ea încă din 2008. Măi, să fie! Cunoașterea înseamnă și anticiparea unor trenduri. 

    Mă gândeam atunci că mă voi integra undeva și o să devin o prelungire a acelei instituții. Doar că e un stil de viață mult prea fad pentru mine, creativitatea mea dă pe dinafară. Așa că anul acesta mi-am creat mai multe joburi decât de obicei. Nu am mai fost doar blogger, artist „nereușit” de bijuterii, ci am fost ce mi-am dorit dintotdeauna și n-am avut curajul să o spun: am devenit scriitoare și make-up artist. Cum se pot asocia aceste două domenii? Una este privită ca fiind superficială, cealaltă ca fiind ceva extraordinar de profund și minuțios. Ambele sunt creative, iar Edward de Bono punctează foarte bine un aspect privind creativitatea: „La cel mai simplu nivel „creativ” înseamnă a produce ceva ce nu era acolo înainte.” Am transferat Vicios din imaginația mea în ceva concret, care se poate ține în mâini. Ca să înving o dată, am căzut de 1000 de ori. Dar reușește doar cel ce e perseverent și deschis la alte metode decât cele care au determinat „căzătura”.

    Un job pe care l-am îndrăgit din toată ființa mea a fost de PR și specialist în social media. Mă voi folosi de aceste abilități pentru a crea un soi de comunicat de presă în stilul meu. Am avut într-un final curaj să-mi creez o pagină unde vă arăt diverse look-uri realizate de mine prin machiaj și bineînțeles, acum aveți posibilitatea de a vă programa din timp.

   Aceasta este descrierea de pe pagina mea și o voi reda și aici: „nu sunt perfectă, dar sunt creativă. Viziunea mea este întotdeauna colorată și altfel. Machiajul este despre creație și despre a construi o stare de spirit. Îmi place să scriu și să machiez oameni. Pot să le fac pe amândouă deodată, deși nu recomand:))” 

    Așadar, oficial lansez pagina de machiaj: Make-up profesional by Alexandra Condrat . L-am numit machiaj vicios pentru orice cuvânt după care adaugi vicios sună extrardinar de bine. 

    Cu acest prilej adăugați și Vicios în coșul de cumpărături - un cadou perfect pentru un prieten drag, iar coperta este roșu cu negru, cu tematică festivă, dacă vreți să îi spuneți așa.  

    Mulțumesc pentru timpul acordat, sunteți oricum cei mai grozavi cititori din lume. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Citind Dama de Pică a Cătălinei Pană - Impresii și emoții legate de acest chick lit

      Dama de pică a fost cartea care m-a însoțit în tranziția dintre ani. Am început-o în 2021 și am terminat-o în 2022.      Însăși autoarea m-a sfătuit să încep cu o lectură mai amuzantă, cu Detectivă de ocazie , ca să mă prăpădesc de râs și că a ei carte e un pic dulce-amăruie. Dar nu așa este viața? O serie de obstacole pe care învățăm să le depășim din ce în ce mai repede și mai bine datorită experienței personale?      Ioana Pop sau Johanna , așa cum ajunge să fie numită de majoritatea personajelor este o tânără care se aventurează în Austria, tărâm necunoscut pentru ea. Cu 2 lei în buzunar, metaforic vorbind și un curaj incredibil ajunge în diverse situații limită din care scapă deoarece întâlnește oameni dispuși să o ajute în momente cheie.      Observăm o evoluție clară a personajului, de la tipa tânără, fără experiență, oarecum umilă care acceptă să fie tratată sub demnitatea ei la multiplele joburi pe care le are,...

15 cărți care m-au făcut să văd lumea într-o lumină diferită

     Dacă mă întrebi care este cartea mea preferată, probabil nu voi știi ce să răspund. Am mai multe și toate au contribuit la o schimbare de dispoziție. M-au mișcat în trei feluri diferite, așa că le voi încadra în 3 categorii:      1. Cărți frumos scrise  - Sunt acelea de care îmi amintesc că m-au emoționat prin modalitatea autorului de a scrie. Chiar dacă nu am reținut povestea cu detalii, am rămas marcată de modul de a scrie al autorului, de stilul său personal.      2. Cărți care m-au făcut să caut mai multe informații despre un anumit subiect -  Știți că există persoane care vorbesc atât de frumos despre pasiunile lor încât deodată vezi orice activitate prin alți ochi? Așa sunt acești autori. Vorbesc cu atât de multă pasiune despre un subiect care le place și te trezești că brusc îți place și ție puțin. Te introduc în poveste și fac să vrei să știi mai multe.      3. Cărți care mi-au schimbat perspectiva asupra...

Haideți să vă zic despre Petale scrise povestiri cu final neașteptat

     Haideți să vă zic despre Petale scrise povestiri cu final neașteptat . După lupte seculare, am reușit să termin de citit acest volum. V-am mai zis de ce. Am multe cărți noi și cu greu reușesc să termin una pentru că încep din fiecare câte un pic. În fine, să trecem la subiect.     Acest volum de povestiri este foarte special pentru mine deoarece am și eu o povestire în el. M-am gândit că ar fi foarte interesant pentru cei care au citit Vicios să afle mai multe despre cum a început totul. În această povestire aveți ocazia să faceți cunoștință cu Beatrice și Vladi, două personaje „vicioase” care au un super plan: de a deschide un bar de lemn pe plajă. Doar că au 19, respectiv 21 de ani, n-au pic de experiență și nici finanțele necesare pentru ca acest vis să devină realitate. Au nevoie de niște ajutoare. Cum se creează legătura puternică dintre ei și prin ce obstacole trec, aflați citind Vicios - Începuturi, un titlu reprezentativ.     Și acum vr...